SIM-kort för fjärrstyrning

Val av SIM-kort för fjärrstyrning

För att använda våra fjärrstyrda reläer och brytare så krävs det ett SIM-kort, kontantkort fungerar bra. Många operatörer erbjuder gratis kontantkort, men som sedan behöver laddas en gång för att aktiveras och sedan laddas en gång per år för att kontantkortet ska fortsätta att vara aktiverat. Detta kan dock skilja sig lite mellan olika operatörer. Vi rekommenderar Telia eftersom de har bra täckning i hela landet och alla produktions tester är gjorda med dem, men självklart kan man använda vilken operatör man vill förutom Tre, Wifog och Hallon som inte har ett GSM-nät. Telia kontantkort går att beställa gratis på Telias hemsida, direktlänk.

Många operatörer marknadsför sina SIM-kort som "3G", "4G" eller "LTE" men alla operatörer utom Tre, Wifog och Hallon har ett GSM-nät att falla tillbaka på då det inte finns 3G/4G/LTE täckning eller att den enhet som SIM-kortet används i inte stödjer 3G/4G/LTE.

Eftersom våra enheten endast använder sig av SMS och samtal så behöver SIM-kortet inte ha någon dataplan eller "Surfpott".

Det kan vara fördelaktigt att välja samma operatör i enheten som i telefonen som ska styra enheten för att undvika fördröjning i nätet.

Kontantkort eller abonnemang?

Det går bra att använda kontantkort eller abonnemang i våra fjärrstyrda enheter. Kontantkort brukar kunna vara ett billigare alternativ då det inte brukar vara en månadskostnad som de flesta abonnemang, nackdelen kan vara att kontantkortet måste laddas en gång per år för att fortsatt vara aktiverat, vilket man behöver hålla reda på så man inte glömmer det. Det finns även speciella abonnemang för just fjärrstyrda enheter som garanterar att alla SMS och samtal går fram utan fördröjning för krävande applikationer.

Typ av SIM-kort?

Våra fjärrstyrda GSM-enheter använder sig antingen av SIM-korts typ "Micro-SIM" eller "Mini-SIM", referera till illustrationen nedan. De flesta operatörer tillhandahåller ett "multi" SIM-kort som är förskurit så man kan trycka ut alla olika storlekar.